Новини

Назад

На вулиці Грушевського знесуть занедбану споруду

17 березня 2021, 16:00
722
Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі триває боротьба з недобудованими, зруйнованими і закинутими спорудами. Дане питання відпрацьовується профільними департаментами міської ради. Серед інших - ведеться робота з двома по вулиці Грушевського, 22. Одна з них знаходиться на балансі міста і буде демонтована до осені поточного року. Друга - у власності приватного підприємства.

Так, одну з покинутих будівель було побудовано понад 30 років тому. У ній планувалося відкрити ресторан, але вона залишилася не робочою і з часом занепала. Жителі сусідніх будинків звернулися до міської ради за допомогою у вирішенні даного питання. Після проведеної експертизи, прийнято рішення про знесення будівлі. Зараз ведеться розрахунок проектно-кошторисної документації. Роботи почнуться влітку поточного року. Завершити їх планується до осені. На місці комунальні служби вже розпочали збирання сміття.

Другий об'єкт належить одному з приватних підприємств. На законодавчому рівні міська рада не може виробляти на ньому будь-які роботи. За словами жителів, споруда стала місцем скупчення сміття і несе потенційну небезпеку для людей.

«Провели переговори з керівництвом підприємства. Запропонували кілька варіантів вирішення питання. Один з них - закрити вхід в недобудовану будівлю. Ми не можемо виділити гроші на її демонтаж, згідно із законодавством», - зазначив т.в.о. заступника голови районної адміністрації Центрального району Денис Левак.