Новини

Назад

На в'їздах до Маріуполя будуть зважувати великоваговий транспорт

27 грудня 2017, 13:00
1159
Суспільство, Транспорт

До Маріуполя з метою здійснення габаритного-вагового контролю передані два спеціалізованих, мобільні комплекси. Обладнання придбане за рахунок коштів Європейського Союзу на загальну суму 110 тис євро. Всього для Донецької області виділено 3 таких комплекси.

Дані комплекси дозволяють проводити ваговий контроль транспортних засобів незалежно від кількості його осей та маси, як в статичному режимі, так і під час руху. Робота габаритно-вагових комплексів контролю дозволить виявляти факти порушень проїзду негабаритного та великовагового транспорту дорогами загального користування, тим самим обмежуючи проїзд даного транспорту по вулицях міста.

Автомобілі комплектуються переносними спеціальними вагами поосевого зважування, приладом для вимірювання габаритних розмірів, зчитувачем аналогових та цифрових тахографів. А нарахування штрафних санкцій за порушення проводиться у автоматичному режимі завдяки сертифікованому програмному забезпеченню.

Міський голова Вадим Бойченко висловив подяку Державній службі України з безпеки на транспорті за допомогу в організації безпечних перевезень пасажирів та вантажів, а також у забезпеченні безпеки дорожнього полотна у Маріуполі.

Сьогодні відкриваємо епоху змін автодорожнього покриття. Ми почали будувати дороги та ремонтувати їх. Але якщо ми не будемо контролювати транспортні потоки, що йдуть у місто, з перевантаженням та порушеннями, то ці інвестиції не будуть мати значення
зазначив Вадим Бойченко.

За рахунок коштів Фонду розвитку Маріуполя автомобілі Укртрансбезпеки були оснащені багатофункціональними пристроями друку, комп'ютерами та ламінаторами. Також міська влада допоможе облаштувати майданчики для роботи вагових комплексів на в'їздах до Маріуполя.