Новини

Назад

На сесії міськради затвердили Порядок розроблення, затвердження та виконання міських цільових програм у Маріуполі

27 вересня 2017, 13:47
1027
Сесії міської ради

На XXI сесії Маріупольської міської ради VII скликання депутати затвердили проект-рішення «Порядок розроблення, затвердження та виконання міських цільових програм у місті Маріуполі».

Його ціль – упорядкувати процес виконання заходів, які затвердженні у Стратегії Маріуполя - 2021, покращити контроль за належним їх виконанням та підвищити ефективність виконання програм соціально-економічного розвитку.

Директор департаменту з питань економіки міськради Євген Бодягін зазначив, що Маріуполь – одне з небагатьох міст України, яке продовжує приймати цільові міські програми та рішення по впровадженню програмно-цільового методу з планування та прогнозуванню бюджету.

«Цільові програми – це механізм моніторингу та інструмент для реалізації поставлених завдань, які відображенні у Стратегії. Завдяки такій роботі, громаді представлять всім зрозумілі заходи, які проводитимуться у місті. Кожна програма повинна передбачати результативні показники. Це послідовне, а головне – прогнозоване витрачання коштів міського бюджету», - підкреслив директор департаменту.

Міський голова Вадим Бойченко зауважив, що розробка цільових програм – це важливий, ефективний крок реалізації Стратегії розвитку міста, важливий елемент інформаційної підтримки, у тому числі наших підприємців.

Ми даємо з вами загальне уявлення про розвиток на найближчі роки, щоб наші підприємці формували свою ефективність та майбутні плани. Щоб вони разом з нами опановували бюджет міста, а його кошти збільшувалися з кожним роком,
підсумував Вадим Бойченко.