Новини

Назад

На розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури планують спрямувати понад 300 млн гривень

13 грудня 2018, 17:00
900
Суспільство

У ході презентації бюджету Маріуполя на 2019 рік заступник міського голови Сергій Захаров розповів про розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури. За його словами, особливу увагу приділять стану доріг, тротуарів, благоустрою «Затишних дворів». Також продовжать оновлювати парки і сквери.

У планах провести капітальні ремонти доріг на ділянках проспектів Перемоги та Миру. Також оновлять 24 тисячі квадратних метрів тротуару по вул. Лавицького, Пашковського та Перемоги. На це потрібно понад 240 млн гривень.

«Ремонт основних магістралей ми пропонуємо передати зовнішньому підряднику, якого визначимо через систему Прозорро. Для нас важливо, щоб нові дороги були якісними, довго служили та відповідали європейським стандартам», - зазначив Сергій Захаров.

В рамках реалізації програми «Затишний двір» планують провести капремонт внутрішньо квартальних територій в 80 будинках ОСББ. У співфінансуванні з Європейським банком реконструкції та розвитку відремонтують контактну мережу по пр. Миру.

Крім того, більше 57 млн ​​гривень виділять на реконструкцію парків ім. Гурова та «Веселка», набережної на Лівому березі, водовідведення в Кленовій балці. Також кошти підуть на впровадження та обслуговування функціонування системи моніторингу якості атмосферного повітря.

Всього на розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури планують направити 325,9 млн гривень.

Ми поступово оновлюємо парки, капітально ремонтуємо тротуари та дороги. Таким чином, наводимо місто в порядок. Наповнюємо його новими смислами та філософією. Я хочу, щоб в кожному районі з'явилися гідні зони відпочинку для всієї родини,
підсумував міський голова Вадим Бойченко.