Новини

Назад

На одній хвилі з містом: «зірки» фестивалю «Jazz Bez» поділилися враженнями про Маріуполь

11 грудня 2019, 09:20
790
Культура

У Маріуполі проходить масштабна музична подія - фестиваль «Jazz Bez». На сцені камерної філармонії виступають джазові виконавці з різних куточків Європи, США, Куби та Австралії. У перший день концерту учасники груп Nova (Швейцарія) і Yes! Trio (США) відвідали культурно-туристичний центр «Вежа». Для них провели екскурсію історичною будівлею. На оглядовому майданчику вони поділилися своїми враженнями про Маріуполь та розповіли про подальші творчі плани.

Так, Nova - це швейцарська група. У неї входить гітарист Крістіан Дзатт, басист і художник Флоріан Болігер, а також барабанщик Флоріан Хесле. У своїй творчості музиканти поєднують джазову музику з психоделічним відео. До Маріуполя вони приїхали з презентацією свого першого альбому «Міжгалактичні подорожі».

Кумир групи - вірменський джазовий піаніст і композитор Тигран Амасян. За два роки існування колектив, рівняючись на професіоналів, зміг створити власний, непередбачуваний стиль і готовий представити його публіці. Маріупольці стали одними з перших, хто зміг оцінити нові музичні твори. Учасники Nova зізналися, що хочуть приїхати до Маріуполя з сольним концертом.

Yes! Trio - це колаборація трьох друзів, їх об'єднує творчий шлях довжиною в 25 років. Барабанщик Алі Джексон пообіцяв, що виступи групи будуть наповнені імпровізацією: «Джаз - це музика свободи, несуча підтримку. В українців і зокрема маріупольців, я побачив багато любові до життя. Тут важливі воля, свобода і повага до культурних цінностей один одного. У місті поєднується відразу багато всього - історія, море, металургія, так само, як і в музичних імпровізаціях. Тому я впевнений, що багато хто зможе відчути справжній посил джазу і насолодитися концертом. Ми на одній хвилі і це чудово».

Варто відзначити, що джаз-фестиваль проходить в Маріуполі другий рік. «З кожним разом інтерес маріупольців до нього зростає. Якщо в минулому році цей захід було для міста чимось новим і незвіданим, то зараз глядач вже знає чого очікувати. Також звертають на себе увагу популярні гості фестивалю. Традиційно ми запросили виконавців світового рівня. При цьому намагалися вибрати артистів, цікавих як давнім шанувальникам джазу, так і тим, хто просто любить якісну музику», - розповіла організатор заходів «m.EHUB» Діана Новикова.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.