Новини

Назад

На Маріуполь чекає фестиваль національної культури «Ukraine ornament - українські візерунки»

04 жовтня 2019, 16:48
1002
Культура, Громадський бюджет

26 та 27 жовтня у Маріуполі пройде другий відкритий фестиваль національної культури «Ukraine ornament - українські візерунки». Планується, що у Палаці культури «Український дім» виступлять більш ніж 30 вокально-танцювальних колективів. У виставках декоративно-прикладного мистецтва візьмуть участь близько 50 майстрів.

Як розповіла художній керівник палацу культури Ірина Анікеїва, вже відомо, що окрім Маріуполя, на фестивалі будуть представлені Волноваха, Нікольськ та Мангуш. Також очікуються учасники з різних міст України. Номери будуть поділені на народні та стилізовані.

«Цього року наш колектив буде відкривати фестиваль. На початку прозвучить український марш. Хлопці будуть з національними піками. У другому номері одночасно візьмуть участь 120 людей. На сцену вийдуть дорослі разом с дітьми. Я вважаю, що саме через підростаюче покоління ми можемо показати, що наш народ дуже творчій та яскравий. Танці – це символ праці, єднання та натхненності молоді Маріуполя та усієї України», - підкреслила керівник ансамблю народного танцю «Квітень» Катерина Головань.​​

До участі у фестивалі запрошують аматорські вокальні або хореографічні колективи, а також колективи народно-прикладної творчості. Заявки можна надсилати на електрону адресу [email protected] до 15 жовтня. Деталі за телефоном: (098) 99 139 74.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.