Новини

Назад

На конференції в Києві Донецька обласна служба зайнятості презентувала досвід застосування «кейс-менеджменту»

03 листопада 2017, 17:00
1330

Донецька обласна служба зайнятості взяла участь у конференції "Нові підходи до сприяння зайнятості вразливих на ринку праці груп населення та жінок", що пройшла у Києві. Під час конференції представники ПРООН розповіли про нові підходи сприяння зайнятості та організацію взаємодії центрів зайнятості  з іншими суб'єктами. Учасники з Маріуполя, Харкова та Одеси презентували апробацію підходу "кейс-менеджмент".

Конференція проходила в рамках проекту Програми розвитку Організацвї Об'єднаних Націй в Україні "Підтримка реформи соціального сектору в Україні".

Заступник директора Маріупольського міського центру зайнятості  Світлана Міщенко на конкретних прикладах презентувала досвід застосування підходу «Кейс-менеджмент» у Маріуполі. Вона повідомила, що до апробації підходу були залучені соціально вразливі верства населення та жінки, які під час профілювання (тестування) показали низьку мотивацію та потенціал до пошуку роботи. Профілювання безробітних – це перший етап реалізації підходу «Кейс-менеджмент», після якого слідує заключення договору про здійснення соціального супроводу при працевлаштуванні, визначення бар'єрів і надання необхідних послуг.

Щоб зробити процес профілювання більш зручним, Донецька обласна служба зайнятості розробила Електронну програму профілювання. Учасникам конференції презентували можливості програми та технічні вимоги по роботі з нею.

Результатом спільної праці фахівців центрів зайнятості Донецької обласної служби зайнятості стало працевлаштування за підходом «кейс-менеджменту» 42 безробітних з числа вразливих категорій населення.

Слід зазначити, що реалізація апробації пілотного проекту «Кейс-менеджмент» на базі Маріупольського міського центру зайнятості, яку провів Донецький обласний центр зайнятості, відбувалася з червня по жовтень поточного  року.