Новини

Назад

Молодь Маріуполя має можливість реалізувати власний проєкт

13 грудня 2019, 16:00
480
Суспільство

У Центрі розвитку стартапів «1991 Mariupol» відбулося відкриття третьої частини проєкту UPSHIFT, що впроваджується в 22 країнах світу. Він діє в рамках програми Дитячого фонду ООН за фінансової підтримки Європейського Союзу. Цього разу молоді Маріуполя та прилеглих територій запропонували розробити власні проєкти за напрямком «Екологія».

Серед запрошених гостей були присутні міжнародний спеціаліст ЮНІСЕФ з розвитку молоді Ерве Морін, керівник управління з питань екології та охорони праці Ваагн Мнацаканян, керівниця програми «UPSHIFT Україна» Марина Ладиженська та координаторка програми у Маріуполі Тетяна Вейдер.

«Питання екології зараз входить до пулу найважливіших у світі. Розробляючи проєкти необхідно не тільки переслідувати високу мету, а й враховувати, що стане з проєктом через декілька років. Чи буде він розвиватися, які зміни він буде нести та, на що вплине», - зазначив  Ваагн Мнацаканян.

Мета заходу – формування професійних навичок у молоді віком від 14 до 21 року, як соціальних підприємців. Під час його реалізації підлітки забезпечені тривалим наставництвом. 10 команд, що пройшли відбірковий етап, протягом трьох днів будуть відвідувати тематичні тренінги. З ними працюватимуть заздалегідь навчені методології ментори. Разом вони зможуть вдосконалити свої ідеї.

Захист розроблених проєктів пройде 15 грудня. Після детального розгляду журі оголосять найкращі ідеї. Переможці програми отримають фінансову підтримку для соціальних проєктів розміром до 50 тисяч гривень.

«Унікальність програми UPSHIFT полягає в тому, що молодь самостійно визначає площину соціальних проектів, спираючись на власні інтереси та бажання. Перші дві частини пройшли у Маріуполі в жовтні та листопаді 2019 року. Фінансування на реалізацію проєктів вже отримали 10 команд», - розповіла менеджер по комунікаціям програми UPSHIFT Дар’я Матлаєва. 

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.