Новини

Назад

Мобільні бригади по роботі з постраждалими від домашнього насильства надали допомогу понад 800 маріупольцям

31 липня 2019, 16:15
1064
Суспільство, Соціальне забезпечення

З моменту вступу в силу закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» в Маріуполі розробили систему міжвідомчого реагування за фактом насильства. Так, на базі Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді створено дієву мережу підтримки постраждалих. Одне з напрямків її діяльності - робота мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

Співробітники бригади надають психологічну, правову та медичну допомогу. Для організації роботи придбана машина за фінансової підтримки GIZ. За пів року фахівці зробили 333 виїздів і надали допомогу більш ніж 800 сім'ям. 

За словами заступника директора Маріупольського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталії Чудаевої, кількість звернень за шість місяців поточного року, перевищує показник за весь минулий рік.

«З моменту впровадження комплексу сервісів щодо запобігання насильства, збільшилася кількість звернень. З боку потерпілих, відчувається зростання довіри до системи», - зазначила Наталія Чудаева.

Фахівці центру соціальних служб відвідують сім'ї, проводять оцінку їх потреб, надають необхідні соціальні послуги та психологічні консультації. Інформують членів сім'ї про права потерпілих відповідно до закону. Розповідають про можливість тимчасового перебування в Центрі соціально-психологічної допомоги та перелік доступних послуг від центрів підтримки сім'ї. Вони функціонують на базі центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в кожному районі міста.

Відзначимо, мобільні бригади створені за фінансової та методичної підтримки Фонду народонаселення ООН спільно з ГО «Рада жінок Донеччини».

Якщо ви страждаєте від домашнього насильства чи загрози його вчинення, можна звернутися за телефонами: 

  • мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі: 096-459-00-08, 099-799-26-54, з понеділка по четвер 8.00 до 17.00, п'ятниця 8.00 до 16.00.

Також в Маріуполі можна отримати анонімну психологічну та юридичну підтримку, зателефонувавши на телефон довіри за номерами: 24-99-99, 097-488-76-26, з понеділка по четвер з 8.00 до 17.00 і п'ятниця з 8.00-16.00.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.