Новини

Назад

Міжнародний день медсестер: у Маріуполі понад три тисячі молодших медспеціалістів

12 травня 2020, 16:52
935
Медицина

Щорічно 12 травня у всьому світі і Україні відзначають Міжнародний день медсестер. Офіційно цьому святу вже 55 років. І приурочений він до дня народження знаменитої англійки Флоренс Найтінгейл. Саме вона вперше в світі організувала службу сестер милосердя. Свято відзначається після об'єднання сестер милосердя до Міжнародної ради медичних сестер, в яку входить 141 країна.

У Маріуполі працюють понад 3,3 тисячі младшіхх медичних фахівців. Серед них - медсестри, акушерки, фельдшери та лаборанти. Головна медсестра ЦПМСП №3, і позаштатний фахівець з сестринства, Марина Кулікова безперервно працює медсестрою вже 33 роки. Почала свою кар'єру з медичного реєстратора, після закінчення медучилища - стала медсестрою. У 2006 році отримала диплом психолога, а з 2012 року працює головною медсестрою міської лікарні №3.

Також Марина - член асоціації медсестер України. З ініціативи організації регулярно проходять тренінги та конгреси для медичного персоналу. В умовах карантину підвищують рівень професіоналізму онлайн.

«Це не просто професія - це покликання. У нас дуже цікава робота. Ми об'єднані спільною метою - зробити якість медпослуг максимально комфортною і просто допомагати. У минулому році стали переможцями проєкту «Чиста лікарня - безпечна для пацієнта». Тоді нам вдалося оснастити дві віддалені амбулаторії Маріуполя і створити в кожному кабінеті стерильні умови», - зазначила Марина Кулікова.

У 2017 році на конгресі в Києві маріупольська медсестра отримала диплом за розвиток сестринської справи на рівні громади. Марина зазначає, що маріупольська сестринська спільнота дуже активно і регулярно бере участь у всеукраїнських та міжнародних проєктах.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.