Новини

Назад

Митниця Донецької області приєдналася до спецоперації «Бастіон»

11 червня 2019, 15:10
712
Суспільство, Економіка

З 3 червня Державна фіскальна служба України у всіх областях проводить спеціальну операцію «Бастіон». Вона спрямована на виявлення і попередження порушень у митній сфері.

Основна мета - викриття підприємців, які ухиляються від сплати податків. З початку операції пройшло менше тижня. Вже митники Донецької області спільно з співробітниками Державної Фіскальної служби виявили порушення при перевірки митних декларацій. Так, встановлено факт спроби підприємця знизити реальну вартість ввезеного в країну товару. В наслідок чого, держбюджет поповнився більш ніж на 61 тисячу гривень.

Також провели аналіз поданих до митного оформлення документів і встановили невідповідність реальної вартості задекларованого товару. Після її коригування - скарбниця поповнилася більш ніж на 273 тисячі гривень.

Операція «Бастіон» охоплює перевіркою не тільки діяльність підприємців, а й звичайних громадян. Так, за недотримання фізичними особами митного законодавства. Їх ухилення від сплати податків за нецільове використання транспортних засобів, ввезених на територію України - загальна сума штрафних санкцій склала понад 534 тисяч гривень.

Операція триватиме до кінця грудня 2019 року.

Читайте также наши новости в Facebook и Telegram.