Новини

Назад

Міський голова Вадим Бойченко підбив підсумки 2017 року

28 грудня 2017, 15:44
1335
Суспільство

Вадим Бойченко розповів про досягнення Маріуполя у  2017 році. За останні 12 місяців місто зробило крок вперед. Ремонтуються школи, дитячі сади, покращується стан доріг, закуповується нове медичне обладнання. Активно реформується система ЖКГ, створюються нові комунальні підприємства та культурні установи. Як наслідок, у маріупольців збільшилася довіра до влади та любов до свого міста.

За даними Республіканського інституту у 2017 році довіра до міського голови склала 73%, а 83% опитуваних відповіли що люблять місто Маріуполь. 

Коли я прийшов на пост міського голови процент довіри був 33%. Але за 2016-2017 роки ця цифра збільшилася. Це означає, ми на правильному шляху. Дякую маріупольцям за любов до нашого міста
відзначив Вадим Бойченко

Другий важливий крок – прийняття Стратегії розвитку до 2021 року. Завдяки цьому документу місто визначило вектори  розвитку та цілі, які необхідно досягти за 5 років. Щоб реалізувати Стратегію міська влада працювала за кількома ключовими напрямками. По-перше, вдалося зменшити рівень тривожності у маріупольців. По-друге, довести, що у Маріуполі безпечно.

Ми у десятці найбезпечніших міст України. Це стало ключем для відкриття можливостей. До нас приїжджають європейські інвестори. А головне – ми сформували рекордний бюджет розвитку на 2018 рік. Він склав 1 млрд 235 млн гривень
підкреслив міський голова

Вадим Бойченко зауважив, що у місті суттєво розвивається сфера освіти. У Маріуполі з’явились три вузи-переселенця: Донецький медичний університет ім. Горького, Донецький державний інститут управління та Донецький юридичний інститут МВС України.

Освітні заклади дозволять сформувати сильні медичні, управлінські та правоохоронні кластери. Випускників вже чекають на робочих місцях. Розвиток освіти дозволить виховати ефективних, комунікабельних фахівців, які працюватимуть на благо Маріуполя
розповів Вадим Бойченко

У Маріуполі не залишили без уваги розвиток культури. Влітку пройшов масштабний музичний фестиваль «МРПЛ.СИТИ-2017». Захід за три дні зібрав більше ніж 35 тисяч глядачів. Крім того, на сесії міської ради вже затвердили рішення про створення Музичної філармонії та Міського палацу культури «Український дім».