Новини

Назад

Міська влада і голови КСНів працюють над поліпшенням життя в селищах Приморського району  

11 вересня 2017, 13:52
825
Суспільство, Діяльність депутатського корпусу

Секретар міськради Степан Махсма провів виїзну зустріч з КСН «Черемушки» і «Селище Південне», головами ОСББ та підприємцями. На засідання також зібралися небайдужі жителі довколишніх будинків.

«Ми відбудовуємо процес взаємодії міськрада-адміністрація району-КСН-голова будинку, щоб відчувати підтримку один одного. Такі зустрічі ми проводимо в кожному КСНі, в кожному районі. Це спілкування дозволяє безперешкодно, без бюрократичного зволікання отримати відповіді на питання, що цікавлять », - зазначив Степан Махсма.

Здебільшого присутніх цікавили житлові та транспортні питання району. Також було озвучено прохання організувати місце для роздрібного продажу товарів.

Голови КСН і активісти назвали низку житлових проблем в будинках селища - від неякісного ремонту даху до протікання зливових каналізацій. Степан Махсма підкреслив, що сам неодноразово стикався з подібними проблемами. «Ми з вами - учасники нового процесу самостійного управління житловим фондом. У будь-якому випадку, ми будемо спілкуватися з міським головою, депутатами і знаходити вихід », - повідомив секретар ради.

Від імені всіх мешканців селища Черемушки було озвучене транспортне питання. Люди скаржилися, що не мають можливості дістатися потрібного місця без пересадок. Також активісти повідомили, що доводиться довго чекати на зупинках єдиний муніципальний автобус №34. Степан Махсма відповів, що, згідно Транспортної стратегії, міська влада планує з'єднати Черемушки і селище Моряків з Кальміуським районом. За цим маршрутом курсуватимуть автобуси. Він запевнив, що надходження нової техніки очікується до кінця року. Відповідаючи на друге питання, Степан Махсма нагадав жителям, що вже є додаток martrans.gov.ua. За його допомогою можна відстежити маршрут руху будь-якої маршрутки і вийти на зупинку в потрібний час. «Сьогодні ми вже досягли того, що на транспорті є GPS-трекери. Ми можемо контролювати перевізників », - підкреслив Степан Махсма.

Бурхливе обговорення жителів, підприємців і представників влади викликало питання розміщення ринкового майданчика на території селища Черемушки. Люди звикли купувати продукти вздовж тротуару, на необладнаних торгових місцях. Підприємці роблять ставку, що покупці як ходили до них, так і будуть ходити. Але таке сусідство не потрібне жителям прилеглих будинків - їм заважає шум, не подобається відсутність тротуару і фактично, прибудинкової території. Вислухавши всіх учасників дискусії, Степан Махсма резюмував: «Ми налаштовуємо життя і побут для нас самих і для підростаючого покоління. Але потрібно десь і працювати - ми повинні сказати підприємцям, куди йти. Їм ми повинні забезпечити умови для роботи ». Він також зазначив, що міська влада буде працювати над пошуком правильного вирішення проблеми. У пріоритеті - забезпечення необхідних умов життя для людей, яким не до душі торгове сусідство, і надання торгових місць для підприємців. Комунікація з питання розміщення ринку на Черемушках триватиме, всі бажаючі сядуть за стіл переговорів.

Діалог між представниками влади, КСН «Черемушки», «Селище Південне», головами ОСББ та підприємцями вийшов вдалим і конструктивним. Всі учасники зустрічі отримали відповіді на свої питання.