Новини

Назад

Михайло Полюшкин: «Програма «Громадський бюджет» дозволила провести в Маріуполі безкоштовні фітнес-тренування»

21 листопада 2019, 14:06
1018
Спорт, Громадський бюджет

Здоровий спосіб життя і заняття спортом - актуальні серед маріупольської молоді. Вони набирають популярність. І Маріуполь на хвилі цієї теми. У місті проходять масштабні забіги, турніри, змагання та зустрічі з відомими спортсменами. На додаток, щотижня організовують різні безкоштовні тренування. У числі перших, хто відкрив сезон таких занять - Михайло Полюшкин і Олександр Луговий. Їх проект «Фітнес для всіх» став переможцем в конкурсі малих грантів сприяння розвитку культури, спорту, молодіжної політики та туризму програми «Громадський бюджет». Детальніше про ідею розповів Михайло Полюшкин.

#мрій

Проект «Фітнес для всіх» стартував в нашому місті в 2015 році. Попит на безкоштовні тренування під відкритим небом з професійними тренерами збільшувався з кожним разом. У зв'язку з чим було необхідно замінити спортивний інвентар. З ним ми змогли б проводити цікаві тренування із застосуванням різних видів навантаження і зацікавити новими вправами більше маріупольців.

#обирай

Про програму «Громадський бюджет» я дізнався від співробітників управління молоді та спорту. На комунікаційній зустрічі фахівці розповіли про те, як подати заявку, скласти план проекту і які для цього необхідні документи. Після розгляду на конкурсній комісії проект став одним з переможців, його реалізація почалася на наступний рік. Завдяки фінансовій підтримці «Громадського бюджету» було закуплено необхідний для тренувань спортивний інвентар.

#реалізуй

Так були придбані петлі TRX, карімат, еспандер, півсфера, скакалки, медбол, координаційна сходи, конуси, гирі, гума для підтягування і гімнастичні кільця. Наприклад, петлі TRX - це тренажер для функціональної тренування, який дозволяє опрацювати всі м'язи тіла.

Для літніх тренувань вибрали дві локації - парк імені Лепорського та пляж близько водної станції «Маркохім». Перші заняття пройшли на узбережжі Азовського моря. Свіже морське повітря, ефективні вправи, енергійна атмосфера, прекрасний вид - відмінні компоненти для ефективного заняття спортом. Інтенсивні кардионагрузки тренують серце і підтримують тонус судин. Саме в теплу пору року організм більш охоче розлучається з накопиченими за зиму кілограмами, а правильно підібрана система фітнес-тренувань дозволяє підтягнути і зміцнити всі групи м'язів. Спеціально для занять ми вибрали найпопулярніші фітнес-програми. Вони проводилися чотири рази на тиждень.

#змінюй

Спортивні зустрічі допомогли об'єднати однодумців. Багато хто знайшов друзів для спільних занять фітнесом. Адже далеко не всі, хто прийшов були професіоналами, багато просто дотримувалися здорового способу життя або стежили за фігурою. Але разом вправлятися набагато веселіше та цікавіше. Багато стали приходити на тренування простонеба сім'ями. Цей позитивний досвід став одним з факторів, щоб продовжити безкоштовні тренування в Маріуполі.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram