Новини

Назад

Медицина в пріоритет: нова редакція Програми соціально-економічного розвитку на 2020 рік

25 червня 2020, 11:43
585
Суспільство, Медицина, Сесії міської ради

На сесії міської ради затвердили Програму соціально-економічного розвитку на 2020 рік в новій редакції. У пріоритеті залишилися заходи, спрямовані на поліпшення інфраструктури, транспорту, підтримки ОСББ та житлового фонду, освіти та інших сфер. Особливу увагу приділили розвитку інфраструктури охорони здоров'я.

За словами директора департаменту з питань економіки Євгенія Бодягіна, з моменту прийняття даної програми було виявлено ряд термінових соціальних потреб.

«Вони також повинні бути відображені в списку запланованих заходів в рамках реалізації програми. Ухвалення даного рішення дозволить актуалізувати суми і план заходів відповідно до чинного бюджету міста», - підкреслив Євген Бодягін.

Так, особливу увагу приділять розвитку сфери охорони здоров'я та модернізації лікарень. На оснащення хірургічного корпусу на базі МТМО планують виділити понад 14 млн грн. Понад півмільйона запланували на капітальний ремонт амбулаторії №10 в селищі Виноградне. Фінансування передбачено і на енергоефективну модернізацію освітлення лікарень міста. Також для комфорту мешканців продовжать впроваджувати і розвивати єдину медичну інформаційну систему.

На придбання спеціального автомобіля для перевезення дітей з інвалідністю та поліпшення умов їх перебування в реабілітаційних центрах виділять понад 3 млн грн. Також передбачено достатнє фінансування на сфери культури, освіти і спорту.

Читайте також наші новини в Facebook та Telegram.