Новини

Назад

МДУ та Донецький апеляційний суд підписали меморандум про співпрацю

07 листопада 2018, 16:30
1164
Освіта

7 листопада відбулося підписання Меморандуму про взаємодію та співробітництво між Маріупольським державним університетом та Донецьким апеляційним судом.

У рамках співпраці представники судової системи будуть зустрічатися зі студентами і викладачами МДУ, проводити тренінги, лекції, брати участь в наукових конференціях, вчені університету проводитимуть дослідження, спрямовані на вирішення практичних питань у сфері судочинства, а студенти спеціальностей «Право» та «Журналістика» - проходити практику в Донецькому апеляційному суді.

Також в університеті планується створити навчальний зал судових засідань, на базі якого студенти вивчатимуть окремі стадії судочинства та розвивати навички судової риторики. Судді Донецького апеляційного суду підтримали цю ідею та погодилися брати участь в моделюванні навчальних засідань суду.

МДУ - перший університет Донецької області, з яким Донецький апеляційний суд підписує меморандум і починає всебічне співробітництво. Для знайомства з університетом МДУ відвідала численна делегація суддів на чолі з головою Донецького апеляційного суду Олександром Лісовим. Екскурсію по університету для гостей провів ректор МДУ, професор Костянтин Балабанов.

Важливим пунктом програми візиту була зустріч суддів зі студентами спеціальностей «Право» та «Журналістика». У ході зустрічі майбутнім юристам і журналістам розповіли про напрямки діяльності апеляційного суду та районних судів Донецької області в контексті судової реформи, яка почалася в 2015 році, а також про перспективи співпраці суду із засобами масової інформації.

Як зазначив голова Донецького апеляційного суду Олександр Лісовий, в числі головних завдань, які будуть вирішуватися в рамках підписаного меморандуму, - забезпечення відкритості судів і доступу громадян до правосуддя, допомога в підготовці фахівців, які будуть висвітлювати діяльність судової системи грамотно і об'єктивно, з метою зміцнення довіри до судової влади в цілому.