Новини

Назад

Маріупольський університет увійшов до команди проекту Erasmus+ «Журналістська освіта задля демократії в Україні»

23 серпня 2018, 12:12
1196
Освіта

Маріупольський державний університет увійшов до команди проекту європейської програми Erasmus+ «Журналістська освіта задля демократії в Україні». Проект націлений на підвищення якості бакалаврських і магістерських програм із журналістики до стандартів ЄС, сприяння працевлаштуванню студентів за фахом, просування медіаграмотності у суспільстві, налагодженню міжнародної мобільності.

Загалом у проекті беруть участь 10 українських вишів. Координатором виступає Університет Ба Спа (Велика Британія). Також до реалізації долучаться фахівці британських, польських, ірландських та шведських університетів і професійних організацій Великої Британії, Австрії, Нідерландів та України.

Для покращення журналістської освіти учасники проекту відвідають профільні університети за кордоном та розкажуть про свій досвід під час лекцій в Україні. За результатами проекту учасники представлять на розгляд Міністерства освіти і науки України Національні рекомендації щодо впровадження оновлених програм підготовки журналістів у вишах країни.

Також рамках проекту планується удосконалити оснащення лабораторій факультетів журналістики України – надати сучасне відео- та комп’ютерне обладнання, спецтехніку тощо. Загальний бюджет проекту складає близько 800 тисяч євро.