Новини

Назад

Маріупольський школяр-поет став фіналістом всеукраїнського літературного конкурсу

23 квітня 2020, 12:50
705
Суспільство, Культура

Учень 11 класу школи №15 Валентин Мовчан став фіналістом Всеукраїнського літературного конкурсу «ПероДактиль». Маріуполець став одним з кращих в категорії «Поезія».

За словами вчительки української мови і літератури Лідії Красновської, здатності до творчості у Валентина проявилися в ранньому дитинстві. Уже в п'ятому класі його вірші були надруковані в газеті «Приазовский рабочий». Після чого, він неодноразово брав участь в різних міських та всеукраїнських конкурсах.

«У Валентина є природне відчуття поетичного слова. Тому хочеться допомогти йому реалізувати його талант, показати цінність його поезії. Такі всеукраїнські конкурси допомагають в цьому», - зазначила Лідія Красновська.

На конкурс були відправлені вірші про непрості події 2014 року. Остаточні результати конкурсу будуть відомі 17 травня. В результаті повинен вийти альманах, куди увійдуть вірші фіналістів.

Зазначимо, що дитячий літературний конкурс «ПероДактиль» був створений в 2016 році. Учасниками можуть бути діти від 8 до 16 років. Переможців обирають у кількох вікових категоріях за напрямами «Проза» та «Поезія».

Читайте також наші новини в Facebook та Telegram.