Новини

Назад

Маріупольський народний театр «Театроманія» візьме участь у «Гогольfest»

25 квітня 2019, 18:40
835
Суспільство, Культура

Маріупольський народний театр «Театроманія» плідно співпрацює з організаторами «Гогольfest». В рамках фестивалю сучасного мистецтва буде показана драма «Створення». Її поставив режисерський дует - Антон Тельбізов і Ольга Самойлова.

30 квітня в 19:00 на сцені Палацу культури «Молодіжний» покажуть історію про простих жителів міста. Їх щоденний вибір, залежність від громадської думки, споживчих благ, ігнорування сокровенних почуттів і емоцій.

У постановці знайшлося місце творчості письменника Володимира Леві, поетеси Наталії Ромашкіної та в'єтнамського мислителя, буддистського ченця Тхіть нать Ханя.

У виставі задіяно 28 акторів. Уваги варто все - їх міміка, рухи в контемп, оригінальні костюми, аксесуари та зачіски.

Також артисти «Театроманіі» візьмуть участь у видовищній події фестивалю - гранд-опері «Неро». Перформанс від Влада Троїцького пройде на території Азовського судноремонтного заводу. Маріупольців чекає музично-театральне шоу, в якому звуки працюючого заводу стануть частиною поліфонічного полотна, а індустріальний ландшафт замінить декорації.

Крім цього, маріупольські артисти відвідають акторські воркшопи. Їх проведуть гості з Великобританії та ще кількох країн.

З моменту відкриття в 2011 році, народний театр «Театроманія» рік за роком набирає обертів і розширює поле діяльності. Завдяки режисерам Ользі Самойлової, Наталії Гончарової та засновнику театру Антону Тельбізову, маріупольці можуть побачити все більше авторських постановок. Серед них, вже відомі глядачеві - «23-го року народження» та «Ангели не плачуть». Багато показів вистав проходять на підтримку благодійних акцій.

«Ролі в спектаклях підібрані під кожного актора та маріупольця. Це історії, які передають близькі для глядача хвилювання, підіймають нагальні проблеми, зачіпають за живе. Наш театр не вибирає конкретний напрям. Ми створюємо постановки орієнтуючись на внутрішні почуття та переживання. У своїй творчості хочемо попрацювати з сучасними напрямками. Дуже раді брати участь в «Гогольfest». Також нам цікаво працювати з класикою, підносити її в новому світлі», - розповідає Антон Тельбізов.

На сьогоднішній день в театрі працює 50 акторів, віком від 14 до 50 років. Уже в кінці травня вони вийдуть на сцену з двома новими виставами.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.