Новини

Назад

Маріупольський фестиваль ГогольFest потрапив у ТОП-5 фестивалів Європи

27 вересня 2019, 16:18
1241
Культура

Фестиваль сучасного мистецтва ГогольFest, що проходив у Маріуполі, став одним із переможців престижної європейської премії EFFEAwards 2019-2020. Міжнародне журі обрало п’ять найбільш впливових у своїй сфері європейських фестивалів із 705 учасників. Разом з Маріуполем нагороди за фестивалі отримали такі міста, як Варшава, Дельтебре, Форді та Леуварден. Церемонія нагородження відбулася у Брюселі.

Під час урочистої церемонії журі зазначило, що ГогольFest – це дивовижна платформа для мистецького розвитку. Повноцінний мистецький рух, який формують різні фестивальні платформи та напрямки у всій Україні. Стратегічний та мистецький вибір надзвичайно сильний. Він сучасний, інноваційний, енергійний.

У свою чергу, президент фестивалю сучасного мистецтва ГогольFest Влад Троїцький зазначив: «Мистецтво відкриває нам шлях у майбутнє, яке, сподіваюсь, буде прекрасним».

Також у заході Україну представляли ініціатори проведення щорічних фестивалів StartUP GogolFest Маріуполь – заступник міського голови Олександр Кочурін та AIRGogolFest Вінниця – міський голова Сергій Моргунов, куратор театральної програми ГогольFest Андрій Палатний, виконавчий директор УКФ Юлія Федів.

Уповноважений з питань культури у Європі Тібор Наврачіч підкреслив: «Підтримуючи міжкультурний діалог, журі покладається на ідеї, мережі  та компетенцію партнерів. Втілити у життя цей різноманітний спектр політики та проектів було б неможливо без Європейського парламенту, органів влади та культурних інститутів у державах-членах, а також таких організацій, як Європейська асоціація фестивалів (EFA). Нам потрібно продовжувати працювати разом».​

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.