Новини

Назад

Маріупольський «Зеленбуд» на 30% збільшив обсяг робіт

23 жовтня 2019, 10:48
1484
Житлово-комунальне господарство, Сесії міської ради

Комунальне підприємство Зеленого будівництва обслуговує близько 800 гектара площі. Обсяг робіт за перше півріччя 2019 року зріс майже на 30%. Про це на сесії міської ради розповів директор «Зеленбуду» Петро Чекер.

За його словами, за перше півріччя поточного року провели обрізку понад 12 тис дерев, покошено 512 га газонів. У порівнянні з 2018 роком на 8% збільшилася кількість висаджених квітів, на 12% - обрізка дерев.

Крім того, в цьому році працівники «Зеленбуду» обслуговують території шкіл та дитячих садків в Лівобережному та Приморському районах. Співробітниками підприємства виконано ремонт 62 дитячих майданчиків. Завезено близько 400 тонн піску.

Завдяки залученим інвестиціям «Зеленбуд» оновив технічний парк. На сьогоднішній в нього входить 86 нових машин та 191 одиниця малої механізації.

Покращилися умови праці та підвищився рівень заробітної плати. За три роки він збільшився майже в три рази. На сьогоднішній день середній показник зарплати - понад 9 тис грн. Петро Чекер зазначив, що на підприємстві працює понад 600 співробітників. Що на 4,7% більше аналогічного періоду 2018 року. Їх зона відповідальності - міські сквери та парки, пляжі, дитячі майданчики і пам'ятники.

За пів року доходи «Зеленбуду» зросли на 36,7%. При цьому матеріальні витрати зменшилися на 5%. На підприємстві створено чотири сучасних виробничих ділянки.

Високий рівень підприємства показав щорічний міський конкурс з охорони праці. МКП Зеленого будівництва посіло перше місце.

«До кінця поточного року ми плануємо завершити ремонт міської лазні та покрівлі на чотирьох виробничих ділянках. Встановлюємо два блок-модулі для розміщення 60 працівників. Плануємо отримати два навантажувачі, дві підмітально-прибиральні машини і планувальник ґрунту», - підсумував Петро Чекер.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.