Новини

Назад

Маріупольський «Мультицентр» претендує на перемогу в європейському архітектурному конкурсі

04 вересня 2020, 16:03
873
Суспільство, Соціальне забезпечення, Анонси міських заходів

Маріуполь став учасником міжнародного архітектурного конкурсу «Європейська нагорода». Члени комісії приїхали оцінити одну із знакових архітектурних будівель міста біля моря - соціальний офіс «Мультицентр». Сьогодні це не тільки якісні муніципальні послуги для жителів, а й місце культурного і спортивного відпочинку. Інспекторам конкурсу провели екскурсію і познайомили з діяльністю ЦНАП.

Функціонал центру об'єднує понад 400 адміністративних і державних послуг, а на відкритій покрівлі будинку реєструють шлюби і проводять фестивалі. Презентував проєкт комісії заступник міського голови Сергій Орлов.

«Перед нами було завдання підірвати шаблони. Ми хотіли повністю змінити ставлення жителів до отримання послуг. Офіс знаходиться в парковій зоні "Веселка", проектна потужність обслуговування - близько 1200 осіб в день. Будова об'єднала сучасні архітектурні рішення, і зберегла дух історії. Покрівля «Мультицентру» стала епіцентром культурного і суспільного життя», - зазначив він.

Член журі Леонід Тесельов - представник Асоціації міст України та член Національної спілки архітекторів України. Він позитивно відзначив унікальний дизайн лівобережного ЦНАП і його соціальну значимість для міста. Також підкреслив, що Маріуполь повинен стати прикладом для інших міст щодо залучення міжнародного фінансування.

«Захоплені перетворенням старого кінотеатру, і припускаю, що Маріуполь сміливо може претендувати на перемогу. Показовим для інших міст вважаю і залучення коштів від ЄБРР і міжнародних донорів USAID», - зазначив він.

У конкурсі беруть участь соціальні реконструйовані об'єкти України, Білорусії, Польщі та ряду інших країн. В Україні з Маріуполем змагаються архітектурні будови з Одеси і черкаської Сміли. Результати конкурсу будуть відомі вже наприкінці вересня.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.