Новини

Назад

Маріупольські вихованці дитячого будинку зустріли «Новий рік у Книжковій країні»

03 січня 2019, 14:59
882
«Маріуполь 240: фарби доброТи»

Колектив бібліотеки ім. М. Свєтлова організував вихованцям дитячого будинку «Сонечко» святковий захід - «Новий рік у Книжковій країні". Він відбувся в рамках проекту «ДО_ТеБе = дозвілля + творчість + бібліотека».

Заходу передувала тривала підготовка: ще в кінці жовтня минулого року колектив бібліотеки запропонував всім небайдужим маріупольцям приєднатися до благодійної акції «Чудо в подарунок». Всі бажаючі могли принести іграшки та книги для вихованців дитячого будинку. Охочих поділитися теплом своєї душі з дітьми виявилося стільки, що акція тривала до самого Нового року та стала складовою частиною дитячого свята.

У дитячому будинку гостей приймали самі малюки. Вони запропонували вибрати «чарівну» кулю з побажанням на рік прийдешній і прикрасити «дерево бажань». Хлопцям та дівчатам вручили подарунки й вони з радістю познайомилися з іграшками, з задоволенням погортали книги. Вони розповіли гостям про те, як разом зустрічали Новий рік та поділилися своїми мріями. У свою чергу, бібліотекарі підготували для вихованців розповідь про свято, «зимові» загадки, танці та міні-конкурси.

Відзначимо, що в дитячому будинку «Сонечко» живуть діти у віці від 2 до 8 років. Це не тільки діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а й малюки з особливостями розвитку, що вимагають особливого підходу та уваги.