Новини

Назад

Маріупольські вчителя викладатимуть точні науки по-новому

10 грудня 2020, 13:07
483
Суспільство, Освіта

Фонд розвитку Маріуполя спільно з Українською академією лідерства за підтримки Групи Метінвест і сприяння Маріупольської міської ради презентували новий спільний проект «Лідерська освітня програма для вчителів STEAM-CAMP». Навчання новим методикам викладання математики, фізики, хімії та інформатики зможуть пройти до 300 вчителів Маріуполя.

Про це повідомляє управління у зв'язках з громадськістю в м. Маріуполь Групи Метінвест. З метою зацікавити більшу кількість учнів у точних науках, збільшити кількість студентів технічного напряму в вишах і збільшити середній бал ЗНО з математики, фізики, хімії на 30% по відношенню до попереднього року стартує проект «Лідерська освітня програма для вчителів STEAM-CAMP». В рамках проекту для вчителів STEAM напрямки - математики, фізики, хімії та інформатики - з Маріуполя, Запоріжжя та Кривого Рогу проведуть низку заходів, які дозволять поглянути на систему освіти по-новому.

Відбір у програму найбільш зацікавлених вчителів буде проведено за допомогою відеотесування та написання есе. Для цього до 20 січня 2021 року треба зареєструватися за посиланням https://cutt.ly/VhQk2Gy. За підсумками відбору, можливість пройти навчання сучасним і ефективним методам викладання отримають близько 300 вчителів з Маріуполя.

«Ми ставимо собі за ціль допомогти вчителям насамперед подивитись на свою мотивацію бути вчителем, сприймати свою особисту візію розвитку себе і як рухатись долі, засвоїти лідерські навики та інші компетенції котрі сьогодні потрібні для того, щоб формувати молодих людей, які завтра робитимуть світ кращім.  STEAM система постійно розвивається і власне цього розвитку потребують вчителі. Бо вони є тим фундаментом, що формує молодих людей, дає їм можливість повірити в себе і свої здатності. І для нас важливо, що програма не одноденна, а є фаховою з досконало розробленими модулями», - зазначив керівник Української академії лідерства Роман Тичковський.

Навчання триватиме сім місяців, складається з п'яти тематичних модулів різних форм навчання для розвитку soft skills, стратегічного і критичного мислення та лідерських якостей. Також буде видаватися домашнє завдання, спрямоване на розвиток нових навичок кожного вчителя, які педагоги зможу почати застосовувати на своїх уроках.

«Гуманітарні науки чомусь дітям легше засвоювати і саме їх вони бажають вивчати. І тому наша  задача – побудити цікавість у дітей до точних наук. Треба підіймати молодь, треба робити так, щоб кожна дитина могла вибрати щось цікаве для себе і розвивалася у цьому напрямку. Я дуже задоволена долучатися до проекту STEAM-CAMP, і я дуже рада що нам допомагають розпалити вогник бажань та мотивованості учнів. А коли ми розпалимо маленьку іскорку, ми хочемо розпалити вогнище жаги до знань. Я дуже задоволена і рада що такий проект існує і допоможе нам запалити полум’я», - поділилася вчитель математики НВК «Гімназія-школа №27» Олена Губська.

Після завершення програми педагоги, які пройшли навчання, зможуть обмінюватися своїм досвідом і напрацюваннями для ефективного залучення школярів у вивчення математики, фізики, хімії та інформатики. І як результат - реально прогнозоване зростання відсотка успішного складання ЗНО з точних дисциплін і вибір подальшого навчання в ПДТУ на технічних спеціальностях. Також буде впроваджено систему мотивації для вчителів та стипендії для студентів технічних спеціальностей.

Проект в містах реалізується Фондом розвитку Маріуполя, Криворізької фундацією майбутнього і Платформою спільних дій в Запоріжжі спільно з Українською академією лідерства за підтримки Групи Метінвест.