Новини

Назад

Маріупольські сім'ї отримають соціальне житло

29 вересня 2020, 17:29
1810
Суспільство

Сьогодні у Маріуполі відбулося засідання виконавчого комітету. В ході засідання було затверджено проекти рішень з реконструкції будівель по проспекту Нікопольському, 137 і вулиці Ризькій, 27. 11 квартир будуть використані в якості фонду тимчасового житла для переселенців.

«Наше завдання - допомогти людям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях. Для цього ми створюємо соціальне житло, викуповуємо квартири. Важливо, щоб жителі міста і ті, хто став частиною нашої маріупольської родини відчували підтримку і турботу», - зазначив перший заступник міського голови Михайло Когут.

По проспекту Нікопольському буде реконструйований перший поверх житлового будинку. Проектом будівництва передбачається: реконструкція приміщень з переплануванням і внутрішнім ремонтом, заміна дверей і вікон, 100% заміна системи опалення. По вулиці Ризькій реконструюють нежитлове приміщення в житлове. Тут проведуть перепланування приміщень першого поверху, утеплять фасад та дах, відремонтують підлоги, стіни, стелі. Загальна вартість двох проектів - понад 11 млн грн.

Також одноголосно були прийнято рішення про надання чотирьом сім'ям соціального житла. Серед них, одинокі матері з дітьми, пенсіонерка, яка не має житла, чоловік з інвалідністю. Шести багатодітним сім'ям та дітям-сиротам виділять житлову площу. Вісім сімей отримають службове житло. Серед них викладачі шкіл, вузів і вихователі дитячих садків.