Новини

Назад

Маріупольські рятівники закликають містян дотримуватися правил пожежної безпеки

12 січня 2018, 09:03
854
Суспільство

Новий рік розпочався для рятувальників Маріуполя із лякаючої статистики. За перші дні року у місті сталося 10 пожеж, під час яких загинули 4 особи та ще 2 постраждали. Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Донецькій області.

З метою недопущення збільшення кількості пожеж та загибелі на них людей, вчора у Маріуполі відбулася прес-конференція під головуванням начальника 3-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області Андрія Павленка.

Він зазначив, що фахівці ДСНС роблять усе можливе, аби кількість пожеж та загиблих на них зменшилася. Так, систематично та наполегливо фахівці Служби порятунку проводять масову інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо попередження пожеж у побуті.

«На жаль, причиною більшості пожеж стала безвідповідальність та нехтування правилами пожежної безпеки громадянами», - зазначив головний рятувальник міста.

Фахівці Служб порятунку вкотре нагадали населенню, що навіть залишений без нагляду ввімкнений телевізор може спричинити займання, не кажучи вже про паління у ліжку в нетверезому стані.

На завершення прес-конференції рятувальники ще раз нагадали прості та корисні правила пожежної безпеки та закликали не ризикувати власним життям та життям оточуючих.

Головне управління ДСНС України у Донецькій області попереджає, що відповідальне ставлення до свого життя, здоров’я та дотримання правил пожежної безпеки допоможуть уникнути трагедії. Вогнеборці завжди готові прийти на допомогу в будь-який час та при будь-яких умовах.