Новини

Назад

Маріупольські підприємці можуть отримати податкові канікули на три місяці

27 травня 2020, 15:56
1468
Суспільство, Економіка

На сесії міської ради прийняли ще одну пільгову програму з підтримки бізнесу. Тепер, на період «податкових канікул», в період з 1 червня по 1 вересня, можуть претендувати підприємці-єдинникі другої групи. Дана можливість надається тим представникам бізнесу, які були змушені припинити підприємницьку діяльність під час карантину з 11 березня по 10 травня.

Заступник міського голови Сергій Орлов підкреслив, що в місті планово впроваджуються чотири механізми підтримки бізнесу, який зазнав вимушені фінансові втрати в зв'язку з пандемією.

«Ми затвердили пільгові канікули на три місяці для підприємців першої групи - це понад 2,5 тисячі осіб. Сьогодні приймаємо підтримку платників податків другої групи і програму грантового фінансування мікро- та малого бізнесу. Також плануємо звільнити підприємців від плати оренди за комунальну власність на час обмежень. Всі ці заходи необхідні для підтримки бізнесу та його відновлення після карантину», - підкреслив Сергій Орлов.

Звільнення від нарахування та сплати податків здійснюється за рішенням комісії, на підставі заяви та документів. Їх підприємцю необхідно надати в ЦНАП, і підтвердити факт того, що з 11 березня по 10 травня не займався господарською діяльністю через карантинні обмеження. На звільнення від податків можуть претендувати підприємці, які відповідають перерахованим нижче критеріям:

  • зареєстровані на території міста Маріуполя;
  • є платниками єдиного податку II групи;
  • не мали заборгованості по сплаті єдиного податку та єдиного соціального внеску протягом року станом на 11.03.2020;
  • вид діяльності (за умови надання суб'єктом підприємництва підтверджуючих документів про те, що він займається цим видом протягом трьох місяців; рахунки, накладні, договори і т.д.) включений в тимчасово заборонених на час карантину згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р . № 211 «Про запобігання поширенню на території України на гострі респіраторні хвороби COVID-19, викликаної коронавируса SARS-CoV-2» (зі змінами).

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.