Новини

Назад

Маріупольські ОСББ розквітають «Затишними дворами» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

15 серпня 2019, 13:47
1120
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Маріуполь стає затишніше. Завдяки міській програмі підтримки ОСББ мешканці отримують в подарунок нові впорядковані прибудинкові території. Два нових «Затишних двори» відкрилися по проспекту Металургів і вулиці Гонди. З реалізацією проектів жителів привітав міський голова Вадим Бойченко. Також підписав Меморандум про співпрацю з головами ОСББ.

Так, ОСББ «Тандем 2017» по вул. Гонди, 46 став об'єднанням 2016 року. За словами голови Вікторії Акульшина, за цей час в будинку відремонтували покрівлю, замінили вікна, встановили рамку автоматичного обліку тепла. Замінили освітлення на світлодіодне та встановили систему відеоспостереження. Загальна сума фінансування в ОСББ «Тандем 2017» - понад 1,6 млн грн. З них кошти міського бюджету - майже 800 тис грн, а Групи Метінвест - понад 800 тисяч гривень.

Вона зазначила, що раніше у дворі була відсутній майданчик для дітей, а дороги були у вибоїнах. Тепер тут нові лавочки, альтанки, майданчик і сучасні тренажери. Доріжки асфальтовані. Кожен у дворі повно дітвори, а за чистотою та порядком на майданчику стежать самі жителі.

Не приховують своєї радості й жителі ОСББ «Металургів 117», «Металургів 109» і «Металургів 113».

«2016 року ми увійшли в ОСББ. За цей час реалізували міні-проект з заміни вікон на металопластикові. Провели капітальний ремонт системи опалення», - розповіла голова ОСББ «Металургів 117» Ніна Майтамал.

Вадим Бойченко подякував жителям за підтримку та співпрацю.

Вдячний вам за те, що взяли на себе відповідальність, розділили її з муніципалітетом. Тепер ви господарі свого будинку. Можете самі розставляти пріоритети та визначати, що необхідно зробити в першу чергу. Створюючи такі «Затишні двори» - ми разом творимо майбутнє Маріуполя,
зазначив Вадим Бойченко.

Міський голова підписав з головами ОСББ Меморандум про співпрацю. Він гарантує, що ініціативи прописані в програмі підтримки об'єднань будуть реалізовані в цьому дворі.

За три роки місто виділило понад 500 млн грн на підтримку ОСББ. З кожним роком фінансування збільшується. Цього року воно становить понад 200 млн грн. У планах - провести 101 капітальний ремонт, реалізувати 188 міні-проектів та створити 102 «Затишних двори».

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.