Новини

Назад

Маріупольські батьки дізналися про ключові аспекти профорієнтації підлітків

14 травня 2021, 11:11
541
Суспільство

На базі міського центру зайнятості пройшло онлайн-засідання клубу «Свідомого батьківства». Тема зустрічі - головні аспекти спілкування з підлітком при виборі професії.

«Вибір майбутньої професії часто викликає палкі суперечки батьків і дітей, адже батьки впевнені, що краще знають життя, а діти хочуть обирати самостійно, оскільки це їхнє майбутнє. Одвічне питання батьків «Як допомогти дітям у виборі професії?» завжди на часі, воно не втрачає своєї гостроти і сьогодні», - зазначили у центрі зайнятості.

Координатори клубу зробили наголос на тому, що життєвий досвід дитини обмежений, його уявлення про професійну діяльність часто має нереалістичний характер. Батькам розповіли про вагомий вплив на професійний вибір темпераменту та особливостей характеру підлітка.

Учасники вебінару взяли участь у тренінгових вправах «Ми одне ціле», «Знайди себе на дереві» та «Побудуй замок мрії». Профконсультанти навчили батьків аспектам правильного спілкування з дітьми із застосуванням інтерактивної профорієнтаційної гри.