Новини

Назад

Маріупольське територіальне медичне об'єднання здоров'я дитини і жінки змінює свій вигляд

10 листопада 2017, 15:02
2430

У МТМО Здоров'я дитини і жінки ведуться роботи з утеплення фасаду. На наступному етапі модернізації будівлі планується провести капітальний ремонт внутрішніх приміщень. Заступник міського голови Ксенія Сухова оглянула внутрішні приміщення корпусу лікарні з метою подальшого формування першочергових завдань.

У Маріупольському територіальному медичному об'єднанні здоров'я дитини і жінки ведуться роботи з утеплення фасаду корпусу дитячого стаціонару по проспекту Миру, 80. Вартість проекту - близько 6,5 млн грн. Фінансується ремонт за кошти, виділені з Державного фонду регіонального розвитку.

«Наступного року планується провести капітальний ремонт внутрішніх приміщень. А в цьому можна замінити систему освітлення на енергоефективне, що дасть економію майже 50% за цією статтею витрат. Тим паче це не вимагає проведення ремонтних робіт», - зазначила Ксенія Сухова оглядаючи приміщення відділення патології новонароджених.

У поточному році в даному відділенні завдяки підтримці міжнародної організації USAID, з'явилася кімната для мам з дітьми, в якій вони в затишній обстановці можуть відпочити. Тут є пеленальний столик з функціональною ігровою панеллю, диван, крісла, умивальник з теплою водою та сервірований столик для чаювання.

Дивлячись, як змінюється система охорони здоров'я в місті, не залишаються осторонь і представники бізнесу Маріуполя. Один з них допоміг лікарні, замінивши застарілий пристрій фотохімічної обробки рентгенівської плівки на новий. Призначений він для ручної хімічної обробки рентгенівської листової радіографічної плівки всіх типів і розмірів згідно з технологічним циклом проявлення, з можливістю підігріву робочих розчинів з сушінням.