Новини

Назад

Маріупольська вчителька увійшла в ТОП-10 кращих вчителів України

12 вересня 2019, 16:33
858
Освіта

Вчителька економіки, музичного мистецтва та основ здоров'я маріупольської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат № 37 Тетяна Рудас увійшла в ТОП-10 вчителів Global Teacher Prize Ukraine. Вона стала однією з кращих разом з викладачами із Запоріжжя, Львова, Вінниці, Харкова.

Тетяна працювала вчителем-дефектологом в школі-інтернаті для дітей з особливими освітніми потребами. Більшість дітей в її школі були з родин в складних життєвих обставинах, тому вона знайшла свій підхід, який назвала «терапія любов'ю». На вихідних вона разом з дітьми варила борщ, пекла пиріжки, грала в ігри, дивилася відео, ходила на риболовлю. Через кілька років діти з «найважчого» класу стали згуртованим колективом. Учні цієї вчительки не беруть участі в олімпіадах, але у них є свої великі досягнення - вони набувають навичок: розмовляти, читати, писати, обслуговувати себе в побуті.

Global Teacher Prize Ukraine - це щорічна національна премія, місія якої - підкреслити важливість педагогів в Україні. На першому конкурсному етапі вчителі увійшли в ТОП-50. Після Skype-співбесіди і написання есе визначили ТОП-10. Переможець стане відомий 5 жовтня.

Національна премія була заснована в 2017 році. Переможець отримує 250 тис гривень, поїздку в Дубай на Global Education & Skills Forum в березні 2020 року, один рік навчання від «Освіторіі» і цінні призи. У минулому році переможцями Global Teacher Prize Ukraine стали вчителі із Запоріжжя та Чернівців - Олександр Жук і Пауль Пшеничка.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.