Новини

Назад

Маріупольська школярка стала лауреатом міжнародного конкурсу в Канаді

18 вересня 2020, 09:10
1472
Освіта

Цьогорічна випускниця Маріупольського технічного ліцею Аліса Сергєєва здобула срібну медаль на Міжнародному конкурсі інноваційних винаходів iCan у Канаді. Маріупольчанка презентувала проект з розробки нового екологічного пакувального матеріалу на основі каштана.

«Над проектом ми почали працювати ще з 2018 року. Мета нашого дослідженя - створити екологічно безпечний матеріал з поновлюваних рослинних ресурсів, як альтернативу традиційним матеріалам, що засмічують навколишнє середовище. Аліса дуже цілеспрямована дівчина. Вона пройшла через етапи Малої академії наук, навчання у бізнес-школі, брала участь у Всеукраїнському конкурсі Інтелеко», - розповіла вчителька біології технічного ліцею Світлана Шевченко.

V Міжнародний конкурс інноваційних винаходів у Канаді (iCAN) цього року проходив онлайн і зібрав учасників з 60 країн. Аліса представляла Маріуполь та Україну у складі команди Малої академії наук. Українська делегація за сукупним результатом отримала нагороду Best Delegation Award.
Конкурс iCAN надає винахідникам з усього світу можливість продемонструвати свої найкращі ідеї на міжнародному рівні. Захід включає виставку винаходів, семінар і церемонію нагородження. Організатором конкурсу виступає Міжнародне товариство інновацій та підвищення кваліфікації Торонто (TISIAS).

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.