Новини

Назад

Маріупольська школа продемонструвала свої знання в STEM всій Україні

03 жовтня 2020, 15:26
1037
Освіта

Маріупольська команда ROBO-68 зі школи № 68 успішно дебютувала у всеукраїнському відбірковому турнірі First Lego League (FLL) сезону 2020/2021. Всього в онлайн-змаганнях взяли участь 130 дітей з 14 команд України.

За словами маріупольського координатора Анжеліки Медведєвої First Lego League, тема турніру - «City shaper». Вона присвячена побудові розумної та доступної інфраструктури для жителів мегаполісів.

Директор установи Дмитро Юров зазначив що, колектив школи та однодумці-партнери роблять все можливе, щоб забезпечити дітям цікаві та продуктивні заняття. Відзначимо, що у вересні 2019 року школа виграла lego-набори та активно розвиває STEM-напрямок - науку, технологію, інженерію та математику.

Представниця батьківської громадськості міста Анна Мартинова зазначила, що школа № 68 - приклад реалізації міської програми «Місто без околиць». Незважаючи на територіальну віддаленість, тут є сучасні спортивні майданчики, а колектив бере участь у безлічі грантових програм.

Учасників турніру в прямому ефірі привітав почесний житель Маріуполя - стронгмен Олександр Лашин. Він акцентував увагу на тому, що Маріуполь пишається своїми досягненнями в сфері IT, впевнено розвивається і покладає на обдарованих дітей великы надії. У свою чергу, учасники подарували стилізованого «найсильнішого» робота спортсмену та подякували за підтримку.

Організаторами та партнерами маріупольського турніру стали: Маріупольська міська рада, Маріупольський професійний ліцей, Федерація ушу, а також приватні підприємці.