Новини

Назад

Маріупольська школа обмінюється новаторським досвідом з колегами з Кам'янського

04 грудня 2019, 17:22
1285
Освіта

Маріупольську школу №15 відвідала делегація представників освітнього закладу з Кам'янського. Нещодавно відомий освітній портал написав великий матеріал про новаторський підхід до організації навчального процесу в маріупольській школі. І адміністрація школи №37 з Кам'янського висловила бажання перейняти досвід колег і познайомитися з ними особисто.

У складі делегації - директор навчального закладу і заступник, вчителі та активні школярі. Цілий день в школі проходять освітні заходи та тренінги. Педагоги діляться з колегами сучасними освітніми практиками. Також розповідають про проєкт реформування структури учнівського самоврядування. Наприклад, переведення фокусу уваги на «молодих лідерів».

Варто відзначити, в школі діє унікальна триместрова програма навчання.

«П'ять тижнів вчимося, а один - відпочиваємо. У нас шість триместрів. На канікулах три дні активно працюємо з вчителями, а два дні у них на самонавчання. Дана програма не дає педагогам втомитися від безперервного навчального процесу. І школярі більш вмотивовані в ефективному навчанні», - зазначила директор школи №15 Тетяна Лугова.

За її словами, в школі немає батьківського фонду. «Ми активно беремо участь в грантових програмах і отримуємо додаткові фінансові можливості на вирішення побутових та соціальних питань», - зазначила Тетяна Лугова.

Директор школи №37 Наталія Гончар висловила подяку колегам за теплий прийом і плідну роботу: «У нас є спільне бачення в процесі реформування шкільного самоврядування та досвід колег стане для нас доброю основою».

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.