Новини

Назад

Маріупольська бетонна дорога дозволить створити 1,5 тисячі робочих місць

26 серпня 2021, 17:29
2446
Суспільство

У Маріуполі планують побудувати бетонну дорогу, яка відкриє нові можливості та дозволить створити близько 1,5 тисячі робочих місць. Про це заявив мер Вадим Бойченко.

На сьогодні, за словами міського голови, торгівельний порт працює не на повну потужність. Працівники переведені на чотирьох денний робочий тиждень. А отже втрачають близько 20% заробітної плати. Для того, щоб вирішити цю проблему підприємству необхідна сучасна бетонна дорога.

«Вона може дати поштовх економічному росту підприємства. Сьогодні ми досягнули 7 млн тон на рік перевалки вантажів. А може бути 17,5 млн тон. Адже дорога відкриє ворота порту з двох сторін: запорізької траси та з боку Бердянська. Це нові робочі місця, впевненість у завтрашньому дні для працівників порту, а для міста – додаткові надходження до бюджету, які направимо на реалізацію нових проєктів», - розповів Вадим Бойченко.

Він додав, що проєкт дозволить посилити розвиток й сільського господарства. На території порту вже зараз будується зерновий термінал.

Вадим Бойченко відзначив, що бетонна дорога будуватиметься за сучасними технологіями. Це буде монолітна конструкція протягом всієї дороги з гарантією 50 років.

Ідея вже знаходиться на стадії проєктування. Для її реалізації необхідна фінансова підтримка з боку держави.