Новини

Назад

Маріупольцям презентували послугу професійного навчання

06 лютого 2018, 12:50
1156
Соціальне забезпечення

У Маріупольському міському центрі зайнятості презентували послугу професійного навчання. Шукачам роботи пропонували 11 напрямків навчання, за якими навчають в Донецькому ЦПТО ДСЗ у Краматорську. Найбільше учасники заходу зацікавились професіями кухаря та продавця непродовольчих товарів.

З метою задоволення потреб регіонального ринку праці у кваліфікованій робочій силі, підвищення конкурентоспроможності безробітних шляхом професійного навчання та сприяння їх працевлаштуванню, Державною службою зайнятості створено державні навчальні заклади - «Центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» (ЦПТО ДСЗ). В Україні вже існує 11 таких закладів, один з яких функціонує в Краматорську.

Загалом безробітним пропонували навчання за 11 професіями: молодша медична сестра з догляду за хворими, соціальний робітник, касир торгівельного залу, кухар, оператор інформаційно-комунікаційних мереж, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, овочівник, озеленювач, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, перукар (перукар-модельєр) та швачка.

Заклад забезпечує якісну професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних. Отримуючи затребувану професію, шукачі роботи мають більшу перевагу та підвищують свою конкурентоспроможність на ринку праці.