Новини

Назад

Маріупольцям презентують проект «Під зорею Пінзеля»

15 листопада 2018, 11:52
1015
Анонси міських заходів

17 листопада  в 15:00 у Міському палаці культури «Український дім» (Маріуполь, пр. Металургів, 150)  за сприяння поліції Донецької області та Українського культурного фонду в Маріуполі відбудеться презентація проекту «Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво і строї епохи на сході України». Захід запланований у рамках відзначення 3-ї річниці створення громадської організації «Молодіжна ліга майбутніх поліцейських». 

Проект є переможцем у конкурсі індивідуальних національних проектів від Українського культурного фонду у 2018 році. Він спрямований на розвиток національної культури, культурного діалогу між регіонами, підвищення соціальної згуртованості на території проведення операції Об’єднаних сил.

На виставці-презентації буде представлена творчість скульптора Іоанна Георга Пінзеля та традиційне народне мистецтво, зокрема автентичні строї та ужиткові речі українців кінця 19-початку 20-го століття регіонів України з приватної колекції родини Демкур.

У програмі – демонстрація документальних фільмів, експозиція робіт сучасних митців Тернопільської області, місцевих краєзнавчих матеріалів.

Захід відбудеться за підтримки керівництва Донецької облдержадміністрації, Маріупольської міської ради, ГО «Молодіжна ліга майбутніх поліцейських», благодійної організації «Благодійний фонд родини Демкур».

Виставка триватиме два дні з 17 по 19 листопада.