Новини

Назад

Маріупольців запрошують написати диктант єдності

06 листопада 2019, 16:41
693
Освіта, Культура, Анонси міських заходів

Цього року Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться 8 листопада об 11:00. Маріупольців запрошують приєднатися до його написання в Палац Культури «Український дім». Для участі необхідно надіслати заявку на електронну адресу організації - [email protected]. У ній потрібно вказати кількість учасників, особисті і контактні дані.

Диктант єдності проходить щорічно з 2000 року на честь святкування Дня української мови та писемності. Цього року його проведуть за новими правилами правопису. Текст радіодиктанту в прямому ефірі прочитає відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Він займається складанням диктантів протягом 13 років.

Вперше диктант можна буде перевірити вже через 15 хвилин після його написання. За цей час, з 11: 45 до 12: 00, бажаючі зможуть надіслати свій текст на електронну адресу або в приватні повідомлення на сторінку Українське радіо в Фейсбук. Також можна відправити диктант в вайбер на номер 097-107-107-9. Роботи можуть бути в форматі фото, скану або скріншота. Обов'язково потрібно буде вказати зворотню адресу.

Автори безпомилкових диктантів отримають призи. З 12:00 до 12:15 У прямому ефірі Українського радіо Олександр Авраменко проведе роботу над помилками.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.