Новини

Назад

Маріупольців запрошують на виставку традиційних українських хусток

12 грудня 2019, 17:00
875
Анонси міських заходів

17 грудня почне працювати виставка «Мов берегиня вроди хустка». Маріупольців запрошують до Центральної бібліотеки ім. В.Короленка (вул. Грецька, 43). Відвідувачі зможуть побачити приватну колекцію хусток. Протягом багатьох років маріупольчанки Ольга Фесенко та Катерина Цібатова збирали традиційні Українські хустини та їх сучасні зразки. Вони є представницями маріупольського народного клубу-студії любителів вишивки «Рушничок». Початок заходу о 15:00.

Хустка як рушник і вишиванка - один із видів українського мистецтва. У минулому її часто використовували в домашньому побуті. Саме хустка з давніх-давен слугувала оберегом, символом любові й злагоди в українських сім’ях. Вона була поруч з людиною все життя. Сьогодні в усьому світі повертається попит на хустки. Тож ми вирішили розповісти маріупольцям їх історію, а ще показати, що їх можна вдало поєднати з сучасним гардеробом», - розповіла завідувачка сектора читальної зали Наталя Кибкало.

В програмі відкриття виставки: цікавості про хустку, українські народні пісні у виконанні учнів та викладачів музичної школи №5, майстер-клас з того як по-різному зав’язувати хустки. Вхід вільний, бажано зі своїми хустками. Телефон для довідок 0965570460. Виставка працюватиме до 31 грудня.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.