Новини

Назад

Маріупольців закликають не спалювати суху траву та листя

25 вересня 2017, 17:04
893
Суспільство, Екологія, Житлово-комунальне господарство

Згідно з розпорядженням міського голови в Маріуполі заборонено спалювати сухостій. За даним видом порушення передбачена адміністративна відповідальність. Жителів і гостей міста закликають дотримуватися правил пожежної безпеки, створювати компостні ями або залишати упакований сухостій біля контейнерів.

За словами директора департаменту екології Ваагна Мнацаканян, такі дії суперечать правилам пожежної та екологічної безпеки: «При спалюванні сухої трави та листя в атмосферне повітря потрапляє пил, окиси азоту і канцерогенні сполуки, які негативно впливають на організм людини. Також різким поривом вітру вогонь може перейти на сусідні ділянки, більш того на житлові будинки і господарські споруди. Ризик є і для фауни, при гасінні пожеж службами було виявлено тварини, які просто «вигоряли»».

Начальник відділу звернення громадян інспекції з благоустрою Маріуполя Сергій Цололо зазначив, що згідно з правилами благоустрою міста та ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення жителям заборонено спалювати сухе листя та траву. За даним видом порушення законодавством визначені штрафи. Для приватних осіб - від 340 до 1360 грн і для підприємців - від 850 до 1700 грн.

«Побачивши, що незаконослухняні жителі спалюють сухе листя і траву, можна звернутися в інспекцію з благоустрою або ж зателефонувати в« 102 ». На місце виїде комісія і складе протокол про адміністративне правопорушення », - додав Сергій Цололо.

Маріупольців закликають робити компостні ями або ж збирати листя в сміттєві пакети і залишати біля контейнерів. КП «Комунальник» відвезе відходи на полігон, які, у свою чергу, також будуть поміщені в компостні ями.