Новини

Назад

Маріупольців вчать працювати в "Електронному кабінеті платника"

15 липня 2019, 13:45
792
Оголошення

Сьогодні в  Центральній ДПІ Маріупольського управління Головного управління ДФС у Донецькій області відбувся семінар-практикум для платників податків на тему: «Практичне застосування вимог реєстрації та застосування РРО в частині надання заяв по реєстрації/ скасуванню РРО, КОРО в «Електронному кабінеті платника».

Заступник начальника Центральної ДПІ Мороз Наталя Анатоліївна повідомила що з 19 квітня набрали чинності  зміни в наказ Міністерства фінансів України  від 14.06.2016 №547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій». Зазначила що порядком передбачена спрощена процедура реєстрації РРО, КОРО. Це забезпечено за рахунок запровадження електронного обігу обміну документами між усіма суб’єктами відносин у сфері застосування РРО (виробник РРО, ЦСО, суб’єкт господарювання, ДФС) та взаємодії інформаційних ресурсів ДФС.

На сьогодні достатньо однієї заяви, яка має спрощену форму та може подаватися в електронній формі. Подання заяв в електронній формі передбачено через сервіс «Електронний кабінет платника». При цьому усі розділи реєстраційної заяви підлягають обов’язковому заповненню. Звернула увагу платників, що графа «ідентифікатор об’єкта оподаткування» розд.3 заяви 1-РРО та розд.4 заяви 1-КОРО заповнюється згідно з даними графи 5 «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» повідомлення за формою №20-ОПП, поданого до контролюючого органу відповідно до вимог п.63.3 ПКУ.

На прикладах було продемонстровано заповнення заяв 1-РРО, 1-КОРО, 4-РРО в «Електронному кабінеті платника».  На всі питання платники отримали наглядні відповіді.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.