Новини

Назад

Маріупольці зможуть голосувати за проєкти Бюджету участі через чат-бота

17 лютого 2020, 14:58
797
Суспільство, Економіка

Тепер голосувати за проекти Бюджету участі в Маріуполі можна буде за допомогою viber-бота «VoteForCityBot». Це набагато спростить процедуру для жителів.

За допомогою першого в Україні бота електронної демократії можна знайти доступні проєкти в області та місті, відфільтрувати об'єкти поруч з будинком або за номером. Також маріупольці зможуть поділитися голосуванням з друзями.

«Нововведення дозволить залучити якомога більше людей до голосування. Для нас важлива думка кожного городянина. Головне, що це зручно. Голосовать тепер можна буде всього в два кліка», - зазначила головний спеціаліст департаменту з питань економіки Ксенія Самошина.

Для голосування необхідно перейти за посиланням і активувати бота через додаток Приват-24. Дана процедура займає всього кілька секунд. Потім обрати область або місто, в якому ви хочете проголосувати. Після у вас з'явиться можливість ознайомитися з усіма проектами в вашому місті, поруч з будинком або знайти конкретний проєкт по номеру. Проголосувати можна за допомогою кнопки і без додаткових реєстрацій.

Поки в Україні ще не розпочато голосування за проєкти Громадської участі 2020 року. Вони стартують в жовтні. Незважаючи на це, багато активних учасників голосувань минулих і позаминулих років відзначають позитивний аспект даного нововведення.

«Раніше необхідно було заповнювати досить велику форму з даними. Ми в нашій школі прописували цікаві і корисні проєкти, але за результатами голосування ніколи не вигравали. Хоча і пояснювали батькам, де і як реєструватися, щоб проголосувати. Даний сервіс набагато спростить процедуру. Сподіваюся тепер всі жителі району стануть активними учасниками голосувань. Так, ми разом зробимо наше місто кращим», - зазначила директор школи №17 Оксана Кіор.

Варто відзначити, правила голосування унікальні для кожного міста. Не можна голосувати за власний проєкт і двічі за один і той же.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.