Новини

Назад

Маріупольці обирають фестивалі для участі в конкурсі від Українського культурного фонду

14 грудня 2019, 16:22
820
Культура

Відбулася друга зустріч активної громади міста щодо участі Маріуполя в конкурсі «Культурні столиці». Вона проходила в рамках програми Українського культурного фонду. В культурно-туристичному центрі «Вежа» зібралися художники, менеджери проєктів та діячі культури. Вони обговорили участь в програмі та озвучили свої пропозиції.

Загалом було презентовано 14 ідей масштабних фестивалів. За словами організаторів заходу, всі вони цікаві, креативні та можуть стати новими туристичними магнітами Маріуполя. Далі представники конкурсу разом з учасниками будуть розробляти ці ідеї та комбінувати їх, а також сформують робочі команди. У кожного фестивалю - учасника програми має бути свій куратор, PR-менеджер, фінансовий керівник і координатор. Вже наступного тижня автори почнуть захищати свої ідеї. Найкращі будуть додані до проєкту, що візьме участь у конкурсі.

Мета програми «Культурні столиці України» - сприяти просуванню та розвитку культури в рамках реформи децентралізації з урахуванням можливостей територіальної громади, її потреб і інтересів. За підтримки Українського культурного фонду в нашому місті вже пройшли фестивалі «Mariupol Classic» і «Простір мрій». Цього разу з'явилася можливість реалізувати заходи ще масштабніше. Маріуполь буде представлений в номінації «Велика культурна столиця України» (для міст з населенням понад 100 тисяч осіб). Фінансування складе 25 млн грн.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram. ​