Новини

Назад

Маріупольці можуть вакцинуватися препаратом Pfizer

15 липня 2021, 13:28
3106
Медицина

У Центрі масової вакцинації, який розташований на базі СК «Іллічівець», на ряду з CoronaVac можна зробити щеплення від COVID-19 вакциною Pfizer. Цей препарат першим отримав дозвіл на застосування в США та країнах ЄС. За даними виробника, ефективність вакцини після першої дози - 95%.

Поки місто має в розпорядженні близько 1100 доз вакцини Pfizer. З урахуванням зростаючих темпів вакцинації, даної кількості вистачить всього на три дні роботи Центру масової вакцинації.

«Зараз ми спостерігаємо зниження статистики захворюваності COVID-19, але розслаблятися ще рано. Експерти прогнозують, що новий штам коронавірусу «Дельта» вже восени пошириться по всій Україні. До можливої ​​хвилі захворюваності почали готуватися заздалегідь. Зараз отримали Pfizer. У серпні Маріуполь чекає поставку партії американської вакцини Moderna», - розповів директор департаменту охорони здоров'я Андрій Ремпель.

Згідно зі статистикою, вже близько 21 тисячі маріупольців зробили щеплення проти COVID-19. У вихідні Центр масової вакцинації обслуговує близько 60 осіб на годину. У зв'язку з цим прийнято рішення відкрити додатковий Центр в Лівобережному районі. Маріупольців прийматимуть на базі школи №5.

Збільшено кількість робочих днів Центрів масової вакцинації. Центр на Східному працює в п'ятницю і суботу з 9:00 до 15:00. А ось Центр в «Іллічівці» тепер працює по п'ятницях, суботах і неділях, з 9:00 до 15:00.

Вакцинуватися може кожен житель Маріуполя. При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний номер та мобільний телефон. Всі вакциновані вносяться в єдину базу даних. Після другого щеплення можна отримати свідоцтво про вакцинацію.

У будні вакцинація проходить за попереднім записом у всіх міських ЦПМСД.