Новини

Назад

Маріупольчанка - одна з кращих молодих дизайнерів України

10 вересня 2021, 18:30
979
Суспільство

У київському музейному комплексі «Мистецький Арсенал» в рамках проєкту New Generation of Fashion відбувся фінал XXII Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу «ПОГЛЯД у майбутнє». Однією з кращих стала маріупольчанка Ольга Очкас.

Свої колекції, що складаються з п'яти образів, представили 17 конкурсантів з 11 міст України. Роботи оцінювали відомі fashion-експерти: Лілія Пустовіт, Артем Климчук, Лілія Літковська, Володимир Подолян, Катерина Сільченко, Іван Фролов і президент UFC Андре Тан.

За представлену колекцію DECAY Ольга Очкас отримала другу офіційну премію конкурсу. Дівчина представлятиме Україну на International Young Designers Contest і стане учасницею платформи New Names в рамках Ukrainian Fashion Week.

Ольга закінчила школу дизайну Polimoda і вже працювала для двох італійських брендів одягу Kore collection і Avaro Figlio. Дівчину надихають мода Вікторіанської епохи, живопис, особливо роботи епохи Відродження та театр. Вона впевнена - дизайн одягу - це мистецтво. Детальне інтерв'ю з дизайнеркою Ольгою Очкас можна прочитати перейшовши за посиланням - https://mariupolrada.gov.ua/ru/news