Новини

Назад

Маріуполь відзначив 77 років з Дня визволення від нацистських загарбників

10 вересня 2020, 17:26
1745
Суспільство

Біля пам'ятника Воїнам-визволителям відбувся урочистий мітинг, присвячений 77 річниці з Дня визволення Маріуполя від нацистських загарбників. Сказати «спасибі» ветеранам і вшанувати пам'ять героїв Другої світової війни прийшов міський голова Вадим Бойченко.

«Війна не зломила героїчний дух наших дідів. У повоєнний час вони змогли знайти в собі сили і стійкість відновити Маріуполь. Вони впевнено йшли вперед. Будували мирне та вільне майбутнє для своїх дітей. Зараз ми продовжуємо розвивати Маріуполь. Створюючи для ветеранів комфортні умови. Пам'ятаючи історію тих років, ми також рухаємося в майбутнє, роблячи Маріуполь містом можливостей для молоді»,

- зазначив Вадим Бойченко.

Після хвилини мовчання в пам'ять про загиблих героїв Маріуполя, до підніжжя пам'ятників поклали квіти. Далі ветеранів запросили на польову кухню. Також творчі колективи міста разом з камерним оркестром підготували ряд виступів, які об'єднала тема війни і повернення додому.

Крім цього, на локації встановили стенди з виставками, присвяченими річниці визволення Маріуполя. На фотографіях з особистих архівів маріупольців, були портрети учасників Другої світової війни, які захищали Маріуполь і допомагали його відбудовувати.

«В архівах музею понад тисячу фотографій фронтовиків, які отримали почесні звання за свою хоробрість і відвагу. Вони - корінні маріупольці або залишилися в нашому місті в післявоєнні роки. Всі зіграли величезну роль у поверненні нашому місту свободи, а також в його відродженні після окупації. Більшість історій про подвиги маріупольців музею передали сім'ї та родичі героїв», - розповіла завідувачка відділу історії краєзнавчого музею Надія Гашененко.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.