Новини

Назад

Маріуполь відсвяткує Всесвітній день вишиванки

10 травня 2018, 15:12
1234
Культура, Анонси міських заходів

Всесвітній день вишиванки став для Маріуполя яскравою та незабутньою подією. Цього року його масштабно відзначать в Міському саду 17 травня. Жителів і гостей міста чекає маса розваг, виставка народних умільців, конкурс на кращу вишиванку. Маріупольці також зможуть побачити, як виготовляється найбільший рушник - подарунок до ювілею міста.

За словами директора департаменту суспільно-культурного розвитку міськради Діани Трими, свято вже встигло полюбитися городянам і став одним з яскравих подій. Цього року Всесвітній день вишиванки в Маріуполі відзначать в Міському саду.

«Формат свята розширився, Міський сад - є одним з найстаріших в Донецькій області. Саме наповнення свята стало масштабним, тому прийнято рішення перенести святкування цього дня в Міський сад », - каже Діана трима.

Вона зазначила, що розпочнеться святкування о 16.00 з «ходи» в національному одязі. Вона буде рухатися з головного входу по Алеї просвітителів.

На святі маріупольські умільці представлять жителям міста свої роботи - вишиванки, рушники, вироби та сувеніри. У проведенні Всесвітнього дня вишиванки візьме участь і велика кількість молодіжних організацій. Пройдуть спортивні заходи, яскрава концертна програма.

«Виступить дитячий оперний театр «Щедрик», колективи палацу культури«Український дім». Всі бажаючі зможуть заглянути в історію. Краєзнавчий музей підготує виставку рушників і прядок початку 19 століття. Можна буде почути читання віршів українських поетів, національні пісні», - підкреслила директор департаменту.

Також минулого року стартувала акція «Подаруй рушник до Дня народження міста». Весь цей рік він вишивався народними умільцями Маріуполя. На святі всі бажаючі зможуть подивитися, як ведеться ця робота.

«Ми намагалися охопити всі інтереси. Щоб свято було цікавим всім», - підсумувала Діана Трима.