Новини

Назад

Маріуполь реалізує ще два важливі проекти за допомогою міжнародних партнерів: мобільні офіси Пенсійного Фонду та підтримка молоді (ФОТОРЕПОРТАЖ)

14 листопада 2019, 18:36
777
Діяльність депутатського корпусу

Агенція місцевої демократії в Маріуполі (ALDA) і Фонд імені Конрада Аденауера підтримали ініціативу міської влади у вирішенні проблемних питань та надали фінансову допомогу.

Сьогодні йдуть комунікаційні зустрічі, де формують дорожню карту двох проектів: «Організація доступу людей старшого покоління до соціальних сервісів» і «Програма протидії відтоку молоді з міста».

Секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма в урочистій обстановці вручив координаторам проектів сертифікати від міжнародних партнерів на реалізацію запланованого. «Ми починали з того, що мріяли про відкриття офісу місцевої демократії в місті. А сьогодні вже є продуктивне продовження нашої співпраці: ми маємо можливість подавати проекти й отримуємо допомогу в їх реалізації», - підкреслив Степан Махсма.

Як зазначила делегат Агенції місцевої демократії в м. Маріуполі Європейської Асоціації агентств місцевої демократії (ALDA) Тетяна Ломакіна: «Для нас велика честь, що наші проекти вийшли на такий високий рівень. Приємно, що вони розроблені представниками місцевої влади».

Координаторка проекту «Організація доступу людей старшого покоління до соціальних сервісів» - начальник управління «Секретаріат ради» Юлія Стамбулжи. Вона презентувала основний меседж - в КСНах жителі зможуть отримати послуги Пенсійного фонду. «Наша мета - соціальні офіси допомоги в крокової доступності. Це консультації, скайп-конференції зі співробітниками Пенсійного фонду, оформлення електронного цифрового підпису та будь-які інші сервіси, в яких не можуть розібратися наші люди похилого віку і стоять в довгих чергах до офісів Пенсійного фонду, щоб просто запитати. Ми плануємо економити час і сили наших громадян, всіляко сприяючи вирішенню їх проблемних питань», - підкреслила Юлія Стамбулжи. Планується навчання співробітників КНСів, закупівля обладнання для створення веб-офісів.

Розвантажити роботу Пенсійного Фонду - це питання на рівні центральної влади піднімав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко. Але ситуація поки не змінилася. Оскільки муніципалітет не може впливати на діяльність ПФУ, й розроблено цей проект, як додатковий інструмент допомоги жителям в отриманні послуг цього виду. Другий проект охоплює роботу з молоддю, інформування та залучення активних людей в життя Маріуполя.

«Для нас дуже важливо розвивати молодіжний рух у місті. Приємно, що ALDA дає нам таку потужну підтримку в роботі з молодими людьми», - зазначив член робочої групи, депутат Маріупольської міської ради Володимир Курський. Всі напрацювання робочих груп стануть драфтом для реалізації цих проектів і вже в цьому році сервіси почнуть працювати для громади.