Новини

Назад

Маріуполь перетвориться на маленьку Францію

09 липня 2018, 17:11
3183
Культура, Анонси міських заходів

У рамках дружніх відносин між Маріуполем і містами Франції вперше в нашому місті пройде масштабний фестиваль, присвячений Дню взяття Бастилії. Почесним гостем на святі стане Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. Родзинкою заходів стане її виступ у складі камерного оркестру «Ренесанс».

Фестиваль стартує 11 липня в 17.00. У цей день Міський сад перетвориться на маленьку Францію, а вулиці міста прикрасить національний прапор європейської країни. Для жителів і гостей міста підготували кінопокази, фотозони, концерт у стилі Мулен Руж, гонки на триколісних велосипедах і самокатах, різні виставки, виступ вуличних музикантів.

Директор департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима зазначила, що для маленьких маріупольців буде працювати ілюзіоніст. Також жителі та гості міста зможуть насолодитися виступом вуличних музикантів. У Міському саду покажуть виставки маріупольських художників і старовинних грамофонів. Для тих, кому потрібно підкріпитися, буде працювати фестиваль вуличної їжі, який представить колорит французької кухні.

«Справжньою родзинкою фестивалю стане виступ Посла Франції Ізабель Дюмон у складі камерного оркестру «Ренесанс». Воно відбудеться в Маріупольській камерної філармонії 11 липня. 10 і 11 липня, в рамках фестивалю, в Міському саду пройдуть кінопокази французького кіно під відкритим небом. Початок о 20.30», - підкреслила Діана Трима.

Нижче можна ознайомитися з картою проведення заходів у Міському саду: