Новини

Назад

Маріуполь направив понад 70 мільйонів гривень на ремонт і заміну ліфтів

18 червня 2021, 14:34
637
Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі реалізується міська програма по заміні ліфтів у житлових будинках. У цьому році планується виконати 16 капітально-відновлювальних ремонтів та повністю замінити 6 старих ліфтів. З 2017 року в Маріуполі замінено та оновлено понад 220 ліфтів. З міського бюджету спрямовано понад 70 млн грн.

«Ліфти - об'єкти підвищеної небезпеки, вони проходять планове експертне обстеження. За його результатами визначається необхідний обсяг ремонту. Оновлюємо кабінки або окремі комплектуючі. Деякі ліфти повністю міняємо на нові», - зазначив директор департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Сергій Марчук.

Наприклад, в будинку №6 по вулиці Горлівській вже капітально відремонтували два ліфти.

«Їм було понад 40 років. Вони зносилися і через раз відмовлялися їхати. У них було страшно заходити, щоб не застрягти, адже у нас в будинку багато літніх людей і молодих батьків з дитячими колясками. Іноді їм доводилося пішки підійматися на 8, 9 поверхи. Минулого року нам оновили два ліфти, в цьому році - ще два. Ми дуже раді, що тепер можемо з комфортом діставатися додому», - розповіла голова ОСББ «8 березня»Олена Сусла.